Co powinienieś wiedzieć o oleju rycynowym

olejek rycynowy wykorzystanie w kosmetyce

Jamajski olejek rycynowy – co to w sumie jest oraz czym się odróżnia od standardowego olejku rycynowego, jaki zakupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia korzystniejsze, iż warto właśnie w niego zainwestować?

Olejek rycynowy posiada dużo zastosowań w kosmetyce. W pierwszej kolejności wykorzystywany jest do wzmacniania jak także pielęgnacji włosów. Prócz tego systematycznie jest też stosowany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia jamajski olejek rycynowy i z jakiej przyczyny wybrać olejek Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia metoda jego produkowania. Jest on mniej niebezpieczny dla ciała i nie zamyka porów, co ma bardzo duże znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz skóry. Po drugie jest to artykuł w 100 procentach organiczny. Po trzecie można go używać do każdego typu włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

Szczególnie trzeba nie zapomnieć o systematyczności ze względu na fakt bez tego możemy nie wypracować planowanych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W necie można przeczytać sporo pomysłów stosowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najlepsze jest używanie czarnego oleju rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce należy dokładnie zmyć substancję. Olej trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olejek ten super sprawdza się też w przypadku brwi oraz rzęs. W wypadku rzęs trzeba uważać aby kosmetyk nie przedostał się do oczu! Na rzęsy olejek najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzywać dwa-trzy razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach zauważyć zadowalające wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to częstotliwość użykowania jest zbliżona. Produkt najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności starannie rozprowadzić niedużą szczoteczką. O poranku usunąć.